AKP medyası Topbaş'ın 12 yıllık "kardeş"ini 'FETÖ'cü ilan etti

AKP medyası, İBB'nin "kardeşlik protokolünü" 3 gün önce feshettiği Rotterdam Beleidye Başkanı'nı 'FETÖ'cü ilan etti.

AKP medyası Topbaş'ın 12 yıllık

AKP medyası, Hollanda’yla başgösteren krize kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “kardeş şehir” protokolünü sürdürdüğü Rotterdam Belediyesi’nin müslüman başkanı Ahmed Abutalip’in ‘FETÖ’cü olduğunu öne sürdü.

Yeni Akit imzalı ve Sabah, A Haber gibi AKP’nin bir çok yayın organında da yer alan haberde, Ahmed Abutalip’in ‘FETÖ’ üyeleriyle fotoğrafı yayınlanarak, örgütün seçim çalışmalarında Ahmed Abutalip’e ciddi miktarda bağış yaptığının tespit edildiği yazıldı. Aynı şekilde Abutalip de habere göre, Türkiye’ye gelerek örgüte ait vakıf ve kurumları gezdi.

ABUtalip KABAKYER ile ilgili görsel sonucu

Akit‘in haberine göre Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip, 2009 yılında iş başına geldiği seçimler öncesinde ‘FETÖ’ ile ilişkili Hollanda Genç İşadamları Federasyonu’nun (HOGİAF) yöneticileri olan Mehmet Kabakyer, Zeki Baran ve Mevlüt Çakı’dan önemli miktarda bağış aldı. Üç isim 2012 senesinde de Abutalip’i Türkiye’ye getirdi ve kapatılan Gazeteci Yazarlar Vakfı, Zaman Gazetesi ve ‘FETÖ’ye ait diğer yerler ile Kayseri’de yapılanmaya mensup önemli iş adamlarıyla görüştürdü.

2005’ten beri “kardeş”

AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Rotterdam Belediyesi 24 Haziran 2005 tarihinde düzenlenen anlaşmayla iki kent “kardeş kent” olmuştu.

TOPBAŞ ROTTERDAM ile ilgili görsel sonucu

‘FETÖ’cü ilan edilen Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ise 2011 yılında bu koltuğa oturduktan sonra ilk dönem ziyaretlerinden birisini İstanbul’a yapmıştı. Müslüman olan Aboutaleb 8 Aralık 2011 tarihinde heyeti ile birlikte geldiği İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret etmişti. Topbaş, konuk belediye başkanına Kız Kulesi’nin bir minyatürünü hediye etmiş ve iki kent arasında daha fazla ‘iş birliği’ vurgusu yapmıştı.

kadir topbaş rotterdam ile ilgili görsel sonucu

Talimat geldi, başkan ‘FETÖ’cü oldu

Hollanda’yla çıkan krizin ardından AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında Rotterdam Belediyesi ile yaptığı “Kardeşlik Anlaşması”nı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla iptal etti.

Ancak Türk bakanların girişlerinin engellendiği 1 hafta öncesine kadar “kardeşlik” protokolünün sürdürülmesinde sakınca görmeyen AKP medyasının, krizden sonra Abutalip’in ‘FETÖ’yle ilişkilerini keşfetmesi soru işaretlerine neden oldu.

Damadı ‘FETÖ’nün finansal ayağı olduğu iddiası ile tutuklanan, son olarak da geçtiğimiz günlerde ‘FETÖ’cü bir şirkete 300 milyondan fazla para kazandırdığı haberleriyle gündeme gelen Topbaş’ın “kardeş” belediyesiyle ilgili olarak, bu kez AKP medyası tarafından ortaya atılan bu haber sonrasında bir adım atılmayacağı merak konusu.