AKP Kırıkkale'de oy alamadığı köylere yol ve su vermiyor!

AKP Kırıkkale'de, kendisine oy çıkmayan köylere yol ve su hizmeti götürmüyor.

AKP Kırıkkale'de oy alamadığı köylere yol ve su vermiyor!

Sermayeye hizmette bir dediklerini iki etmeyen AKP’nin Kırıkkale’de kendisine oy vermeyen köyleri ise yolsuz ve susuz bıraktığı ortaya çıktı. 

Kırıkkale’nin Delice İlçesi’nin köylerini ziyaret ederen CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Ali Haydar Hakverdi, ilçenin Ankara’ya 70 kilometre mesafede bulunan Büyükafşar, Küçükafşar, İmirli, Meşeyayla, Çatallı ve Elmalı köylerini ziyaret etti. Burada köylüleri dinleyen CHP’li Yılmaz, köy yollarının halen toprak olduğunu belirterek, “AKP’ye oy çıkmayan bu köyler yolsuz ve susuz bırakılmış. Hizmet götürürken dahi insanları ayırt edenler, halkın vicdanında ve önümüzdeki seçimlerde sandıkta mahkum olacaklardır” dedi.

Oy aldıkları köylere gani gani sermişler

AKP iktidarının köyler arasında ayrım yaptığının altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:

“Delice’ye bağlı Büyükafşar, Küçükafşar, İmirli, Meşeyayla, Çatallı ve Elmalı köylerinin yolları Ankara’ya 70 km mesafede olmasına rağmen toprak. Bu köylerin tek ortak noktası bu değil. Bir ortak noktaları daha var. O da sandıkta kullandıkları tercih. AKP’ye oy çıkmayan köyler yolsuz ve susuz bırakılmış. Öyle ki toprak yoldan gidiyorsunuz arada bir köyün yolu asfaltlı. Kışın nasıl gidecek araba bu toprak yollarda. Daha yakın tarihe kadar burası Ankara’ya bağlıydı. Aradan geçen süre ne denli büyük mağduriyet ortaya çıktığını bize gösteriyor. Oy aldıkları köylere hizmeti gani gani sermişler, asfaltından suyuna elektriğine kadar diğer köyler de alabildiğine bir cezalandırma var. Aynı köyden diğer köye gitmek için yola çıktığınızda yeniden toza toprağa karışıyorsunuz. Nedeni çok açık asfaltlı ve ortada kalan köy; AKP’ye yüksek oy çıkan köy. Hizmet götürürken dahi insanları ayırt edenler halkın vicdanında ve önümüzdeki seçimlerde sandıkta mahkum olacaklardır.”

Bir tarafta devam ettirip diğer tarafı asfaltsız bırakmışlar

CHP’li Ali Haydar Hakverdi ise köylülerin AKP’ye oy vermedikleri gerekçesiyle toz ve çamura mahkum edildiklerine yönelik iddialarını yerinde incelediklerini belirterek, “Gördüğümüz manzara 2017 Türkiye’sinde bizleri hayrete düşürdü. AKP iktidarının halkımızın tamamından aldığı vergileri yandaş şirketlere ve aile eşrafına dağıtmakta başarılı olduğunu biliyorduk. Halk için kullanılan küçük bölümü ile de ayrım yapmakta hiçbir mahsur görmüyorlar. Bir taraftaki yola asfalt devam ettirip, bir taraftaki yolu asfaltsız bırakmışlar. Vergi toplarken hiçbir ayrım gözetmeyen iktidar, iş bu vergileri tekrar dağıtmak olduğunda paydaş ve yandaşları ayrı bir tarafa, halkı bir tarafa koymakla yetinmiyor, halkı da kendi içinde ayırt ediyor” diye konuştu.