AKP kamu emekçisinin iş güvencesini kaldırmaya hazırlanıyor

Bakan Müezzinoğlu, referandumdan sonra işten çıkarmayı kolaylaştıracak 'kamu personel reformu'nu hayata geçireceklerini söyledi.

AKP kamu emekçisinin iş güvencesini kaldırmaya hazırlanıyor

AKP hükümeti, yaklaşık üç milyon kamu emekçisinin iş güvencesini kaldırıp, ‘performansa dayalı’ çalışma dönemini başlatmaya hazırlanıyor.

Sabah‘ta yer alan habere göre, Hükümet, yeni dönemde kamu kurumlarında güvenceli iş dönemi yerine 8 başlıkta beş yıllık ‘karneye dayalı esnek bir yapı’ getirecek. Buna göre, yöneticiler dâhil kamu çalışanları için ‘performans’ değerlendirmesi yapılacak. Memurun ‘performans’ ölçümü için iş bilgisi, kalitesi, iletişim, işbirliği, görev bilinci, iş alışkanlıkları, disiplin-kurallara uyma, gelişime açıklık ölçütleri gibi başlıklarda ‘not’ verilecek.

İşten çıkarmayı kolaylaştıracak tasarıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda güvencenin “tapulu mal gibi olmasını” doğru bulmadığını belirterek, referandumdan sonra ‘kamu personel reformu’ adını verdikleri düzenlemeleri yaşama geçirecekleri mesajını verdi.