AKP gerçek darbecileri buldu: Gülmen ve Özakça'nın 'suç tarihi'ne bakın ne yazmışlar!

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın tutuklanma müzekkerelerinde yer alan bir ayrıntı akıllara durgunluk verdi.

AKP gerçek darbecileri buldu: Gülmen ve Özakça'nın 'suç tarihi'ne bakın ne yazmışlar!

KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için 118 gündür açlık grevinde bulunan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklanma müzekkerelerinde yer alan bir ayrıntı akıllara durgunluk verdi.

Özakça ve Gülmen 23 Mayıs tarihinde “delillerin henüz tam toplanmamış olması tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri ve eylemlerin ceza süreleri dikkate alındığında adli kontrol koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağı” gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Avukat Selçuk Kozağaçlı sosyal medya hesabından paylaştığı tutuklama müzekkeresinde “Nuriye ile Semih’in ‘SUÇ TARİHİNİ’ biliyor musunuz? Alın bu kopyala yapıştır mahkemesinden öğrenin! Gerçek Darbecileri bulduk diye sevinin!” yorumunda bulundu.

Özakça ve Gülmen’in tutuklanma müzekkeresinde, açlık grevindeki iki eğitim emekçisine atılı suçun işlendiği tarih olarak darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinin yazılı olduğu görülüyor: