AKP Genel Başkan Yardımcısı: 'Hayır' çıkarsa dünyanın sonu olmaz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 16 Nisan'daki referandumda 'Hayır' sonucu çıkması durumunda partisinin alacağı yeni kararları açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı: 'Hayır' çıkarsa dünyanın sonu olmaz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başkanlık referandumda ‘Hayır’ sonucu çıkması durumunda “Dünyanın sonu olmaz” derken, yeni anayasa projesinin ise gündemden düşmeyeceğini söyledi.

Habertürk’ten Kübra Par‘a konuşan Yazıcı, başkanlık teklifinin Meclis’ten geçmesinin hemen ardından ‘Hayır’ oylarının önde olduğunu tespit ettiklerine dikkat çekerken, “26 Şubat’tan sonra ara­ziye indik. Milleti bilgilendirdikçe o kafa kirliliği ortadan kalkıyor, ‘Aaa, öyle mi?’ diyenlerin oranı çoğalıyor. ‘Evet’ler önde. Kam­panya sürecini iyi yürütüyoruz.” iddiasında bulundu.

“Hayır kazanırsa…”

“Hükümetin bir B planı var mı?” sorusunu ise “Hayır denirse bu dünyanın sonu değil” diyerek yanıtlayan Yazıcı, partili cumhurbaşkanlığı sistemine Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu savundu.

Erken seçimin hiçbir zaman gündemde olmadığını aktaran Yazıcı, şöyle devam etti: “Farklı bir sonuç çıkarsa, çok doğru olan, millet ve devlet için yararlı sonuçlar getirecek bu projeyi yeterince anlatamamışız demektir. Orada da kusuru kendimizde ararız. Ama yeni Anayasa projesi de gündemden düşmez.”