"AKP FETÖ'nün ta kendisidir"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatının 'FETÖ'den gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, avukat Celal Çelik’in ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin “AKP’nin FETÖ ile işbirliğini protesto için istifa eden birini alması komiktir, trajediktir. AKP, FETÖ’nün ta kendisidir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Şeker, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik’in FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını kınadığını belirtirken, “Celal Çelik, gözaltına alındı. ‘Tutuklandı’ iddiaları var. Celal Çelik, 12 Eylül 2010 referandumunda HSYK’nın FETÖ tarafından ele geçirilmesini protesto amacıyla istifa etmiş bir avukat. O zaman Yargıtay tetkik hakimiydi. AKP’nin FETÖ ile işbirliğini protesto için istifa eden birini alması komiktir, trajediktir.” ifadelerini kullandı.
“AKP, FETÖ’nün ta kendisidir.” diyen Şeker,  “FETÖ’den en uzak kim varsa onları alıyor. Alakası olmayanlara uzanıyor ki Sözcü Cumhuriyet Celal Çelik gibi kendilerine sıra gelmesin. Bunu kınıyor protesto ediyoruz. AKP’yi, cemaatlerle mücadeleye yani kendiyle mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.