AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu malumu ilam etti: Türkiye'nin Ortadoğu'daki en büyük müttefiki Barzani

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu malumu ilam etti: Türkiye'nin Ortadoğu'daki en büyük müttefiki Barzani

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye’nin Ortadoğu’daki en büyük müttefiklerinden birinin artık Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani olduğunu söyledi. Ensarioğlu böylece, emperyalizmin Ortadoğu’daki en önemli ittifak unsurlarından biri sayılan sayılan Barzani iktidarı ile Türkiye arasındaki ilişki konusunda malumu ilam etmiş oldu.

K24’e konuşan Ensarioğlu, Barzani’nin samimi ve güçlü bir müttefik olduğunu ifade ederek, Kürdistan ve Bağdat arasındaki sorunların çözülmesinin yanı sıra  Türkiye’nin de Bağdat ile iyi ilişkiler geliştirmesinin Ortadoğu’nun barışına katkı sunacağını dile getirdi.

Binali Yıldırım’ın Irak’a yapacağı ziyarette yer alacak olan AKP Diyarbakır Milletvekili ve Irak-Türkiye Dostluk Heyeti Başkanı Galip Ensarioğlu, ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu.
Ensarioğlu, yaptığı değerlendirmenin devamında şöyle konuştu:

“Ortadoğu, Irak ve Suriye’deki gelişmelerin bize yansımasıdır bugün yaşadığımız acılar ve şiddet. Dolayısıyla orada bir devlet otoritesinin tesis edilebilmesi, güçlü bir devletin varlığı bizim buradaki huzurumuzun da teminatı olacaktır. İlişkilerimizi geliştirmek zorundayız. Bağdat ile gerek son dönemde Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile olan ittifaklarımız ve anlaşmalarımızdan kaynaklı, gerekse Bağdat yönetiminin mezhepçi tavrından kaynaklı bir takım olumsuzluklar yaşandı. Bu olumsuzlukları bugün bütün Irak yaşıyor. Yani bu tavırların en büyük acısını bugün Iraklılar çekiyor. Ama gelinen noktada Ortadoğu’da istikrarın sağlanabilmesi için ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerekir.”.