AKP destekli cihatçılardan 'Ulusal Ordu' denemesi

Suriye'de 43 cihatçı grup meşru yönetime karşı bu kez 'Ulusal Ordu' adı altında savaşacak.

AKP destekli cihatçılardan 'Ulusal Ordu' denemesi

Suriye’de ordu ve müttefikleri ülke sathında cihatçı çetelere ard arda darbeler indirirken, aralarında AKP destekli Ahrar’uş Şam’ın da olduğu 43 cihatçı grup tek çatı altında birleşme kararı aldı.

Cihatçı çetelerin, örgütlenmesine AKP’nin her türlü destek vererek öncülük ettiği “Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu” (SMDK) adlı yapı tarafından oluşturulan ‘Geçici Suriye Hükümeti’nin çatısı altında birleşmeyi kabul ederek ‘Ulusal Ordu’ kurulması konusunda uzlaştığı öğrenildi.

Sputnik‘in ÖSO kaynaklarından edindiği bilgilere göre 43 silahlı grup, Suriye’nin meşru yönetimine karşı kurulan ‘Geçici Hükümet’e bağlı bir ‘Savunma Bakanlığı’ ve ‘Ulusal Ordu’ kurulması konusunda uzlaşmaya vardı.

“Türkiye, Arabistan ve Katar destekliyor”

Büyük çoğunluğu Ahrar’uş Şam ve ÖSO’ya bağlı olduğu belirtilen gruplardan oluşan ‘ordu’ya ilişkin konuşan bir ÖSO yetkilisi şunları söyledi:

“Yeni oluşumla artık hiçbir grup kendi başına göre hareket edemeyecek. Yeni oluşuma Ahrar’uş Şam öncülük ediyor. Bu oluşumda Suriye’nin güneyi ve kuzeyinde yer alan tüm muhalif silahlı gruplar yer alıyor. Yeni oluşumla tüm tugaylar birlik olacak. Yeni oluşumun amacı ortak hareket etmektir. Hedefimiz (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad yönetiminin devrilmesi ve YPG’nin ülkemizden temizlenmesi olacak. Yeni oluşum Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından da destekleniyor.”