AKP dalga geçiyor: Kuleli'nin akıbeti yine değişti!

AKP'nin 15 Temmuz darbe girişimi bahanesiyle kapattığı Kuleli Askeri Lise binasının ne olacağıyla ilgili belirsizlik halen devam ediyor.

AKP dalga geçiyor: Kuleli'nin akıbeti yine değişti!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan tarihi Kuleli Askeri Lisesi’nin binasının akıbetini bu kez Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş değiştirdi.

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı.

Kurtulmuş, ‘övünç projesi’ diye nitelediği konuyla ilgili “Kuleli Askeri Lisesini Anadolu toprakları içerisinde var olan bütün medeniyetlerin hepsinin eserlerinin sergilendiği büyük bir müze haline dönüştüreceklerini ifade eden Kurtulmuş, “Yaklaşık 32 bin metrekarelik bir alan üzerine oturacak ve 25 bin metrekarelik bir kapalı alanda inşallah Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır.” dedi.

“HARP OKULU’NA BAĞLANDI” DENİLMİŞTİ

Kuleli binası ile ilgili son olarak yapılan açıklamada, yeni eğitim öğretim döneminde Harbiyelilerin kullanımına açılacağı bildirilmişti.

Konu ile ilgili BİMER aracılığıyla Milli Savunma Üniversitesi’ne yöneltilen soruya “Kuleli Askeri Lisesi halihazırda MSÜ Kara Harp Okulu K.lığına bağlanmıştır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere planlamalar devam etmektedir” yanıtı verildiği belirtilmişti.