AKP 'bozulan imaj' için yabancı patronları harekete geçiriyor

AKP, Türkiye'nin yurtdışında bozulan imajını dev şirketlerin yöneticilerini devreye sokarak aşmaya çalışacak.

AKP 'bozulan imaj' için yabancı patronları harekete geçiriyor

Sermaye partisi AKP, Türkiye’nin son dönemde yaşanan olaylar ve gelişmeler nedeniyle yurtdışında bozulan imajını yabancı dev şirketlerin yöneticilerini devreye sokarak aşmaya çalışacak.

Businessht‘de yer alan habere göre, Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliğinde başlayan yeni kampanya ile “Türkiye’nin dostları” olarak nitelenen yatırımcı şirketler Türkiye’yi anlatacak.

Almanya, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde başlayacak kampanyaya Türkiye’de uzun yıllardır yatırımları olan General Electric, Sberbank, Fiat, Ford, Danone, Hyundai, Novartis, Vodafone gibi şirketlerinin CEO ve üst düzey yöneticileri “Türkiye’ye güven, inan ve kazan” diyecek.

Kampanya çerçevesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin “dostlarımız’ diye nitelendirdiği yöneticiler, kendi Türkiye deneyimlerini anlatarak Türkiye’nin yurtdışında bozulan algısına ilaç olacaklar.

“Dostlarımıza söyledik ‘ne demek’ dediler”

Kampanya dün Ekonomi Bakanı Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve kampanyada rol alan yöneticilerin katılımıyla başlatıldı.

Zeybekci, dünyada hiç bir örneği olmayan ve kimseye doğru cümlelerle anlatamadığımız 15 Temmuz süreci sonrasında nereye Türkiye’yi daha doğru anlatmak için yola çıktıklarını dile getirdi. Zeybekci, şöyle konuştu: “Dostlarımızın anlamakta zorluk çektiğini görüyoruz. Son iki yüzyıldan bu yana tercihini Batı ile entegrasyondan yana koymuş Türkiye’de bir cuma günü her şeyin mükemmel olduğu bir yaz günü yaşananlar. Anlatmamız zor ve biz Ekonomi Bakanlığı olarak hükümet mensupları, TİM, TOBB ve diğer tüm sivil toplum kuruluşları olarak bunu bir şekilde anlatmamız gerektiğini konuştuk. Önce tüm Avrupa’yı dolaştık, dostlarımıza anlattık. Ancak sonra dedik ki bizim bizi anlatmamız zor. Bizi bizimle beraber olan dostlarımızın anlatması lazım. Dostlarımıza söyledik, ne demek dediler. Biz sizi biliyoruz ve anlıyoruz.”