Akıncı Üssü davasında "Kim o gerizekalı?" gerginliği

Akıncı Üssü'nde yaşananlara ilişki davanın 10'uncu celsesind salon karıştı.

Akıncı Üssü davasında

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, kritik isimlerden, AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi ve Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi eski Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli’nin savunması tamamlandı.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 10’uncu celsesi görülen Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen davaya Mehmet Dişli’nin geçen hafta yarıda kalan çapraz sorgusuyla devam edildi.

Avukat ve sanıkların sorularının ardından Dişli’nin avukatı savunma yaptı. Savunma sırasında zaman zaman bekleyerek, konuşan avukata müşteki avukatlarının bulunduğu bölümden “Yalan bulamıyor” denilerek laf atıldı. Bu duruma sinirlenen avukat, “Kim o geri zekalı?” dedi.

Bu söze, darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin yakınlarının oturduğu bölümden yoğun tepkiler yükseldi. Müşteki avukatlarının da tartışmaya katılması üzerine sanık ve müşteki avukatları bir süre karşılıklı atıştı. Tartışma, Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın araya girmesiyle son buldu. Duruşma, sanık Muzaffer Düzenli’nin savunmasıyla devam etti.