Akıncı davasında sanık yüzbaşı: Yarın Zekai Aksakallı'nın burada yargılanacağına gönülden inanıyorum"

Akıncılar Üssü'nde yaşananlara ilişkin davanın 39. celsesinde eski yüzbaşının sözleri dikkat çekti.

Akıncı davasında sanık yüzbaşı: Yarın Zekai Aksakallı'nın burada yargılanacağına gönülden inanıyorum

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi Akıncılar Üssü’nde yaşananlara ilişkin davada ifade veren ÖKK eski tim komutanı Altunay, “Kimin hain kimin suçlu olduğu er geç ortaya çıkacaktır. Yarın öbür gün Zekai Aksakallı’nın burada yargılanacağına gönülden inanıyorum” dedi.

Davanın 39. celsesi dün (24 Ekim) Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personeli eski üsteğmen İlhami Yıldız’ın savunmasıyla başladı. Daha sonra sanık eski yüzbaşı Mustafa Altunay ifade verdi. Mahkeme, sanık Murat Bayrakçeken’in savunması ve çapraz sorgusunun ardından dünkü duruşmayı sonlandırdı.

Duruşmada 15 Temmuz’un en tartışmalı isimlerinden Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’ya ilişkin çarpıcı ifadeler kayda geçti.

“Kahraman ilan edildi, kahraman olduğuna inanmıyorum”

Odatv‘nin haberine göre ÖKK eski tim komutanı ve eski yüzbaşı Mustafa Altunay gözaltında kendilerine en fazla işkence yapan komiserin daha sonra FETÖ’den tutuklandığına dikkat çekti ve Aksakallı’yı şöyle suçladı:

Kendisiyle 1.5 yıl yakın çalıştım. Bize öğrettiği 7 maddelik ÖKK prensibi var. Kendisi yazdı, içerideki heykelin yanına astı. Son maddesi, ‘durum ve şartlar ne olursa olsun esaret kabul edilemez, şehadet esastır’ idi. Bize bu emri veren kaçmış. Bize böyle bir şey öğretmedi. O kahraman ilan edildi. Kahraman olduğuna inanmıyorum. Oturduğu yerden telefonla onu vur, şunu vur demiş. Sonra 3 araç korumayla karargaha gidiyor. O günün kahramanı konuşma yaparken emniyet tedbirleri aldırıyor. Eşi benzeri yok, ÖKK’na silah, bıçakla girme yasaklanıyor.

“Burada yargılanacağına gönülden inanıyorum”

Altunay bir başka soru üzerine de, “Şu anda TSK Balkan savaşında yaşadığı dönemi yaşıyor. Kimin hain kimin suçlu olduğu er geç ortaya çıkacaktır. Yarın öbür gün Zekai Aksakallı’nın burada yargılanacağına gönülden inanıyorum” iddiasında bulundu.

“Tatbikat yazısını gördüm altında Zekai Aksakallı’nın imzası vardı”

Mustafa Altunay’dan sonra savunmasını yapan ÖKK’dan eski kıdemli başçavuş Timur Özgen 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na koruma ve güvenlik tatbikatı için gönderildiğini anlatırken, “Tatbikat yazısını gördüm. Altında Zekai Aksakallı’nın imzası vardı. Zekai Paşa’nın biraz farklı imzasını getirin, hangisi onun bilirim. Koruma tatbikatı yazısının altındaki imza onundu” dedi.

Sanık Murat Bayrakçeken’in savunması ve çapraz sorgusunun ardından, mahkeme dünkü celseyi saat 19.00’da bitirdi.