Akın Öztürk'ten Hulusi Akar ve Yaşar Güler'e mektup: Şahidimsiniz

Darbe girişimini yönettiği iddiasıyla tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk'ün Genelkurmay Başkanı Akar'a ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'e birer mektup yazdığı ortaya çıktı.

Akın Öztürk'ten Hulusi Akar ve Yaşar Güler'e mektup: Şahidimsiniz

Eski Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürk’ün darbe girişimi gerekçesiyle tutuklandıktan bir hafta sonra Genelkurmay Başkanı Akar’a ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’e birer mektup yazarak ‘şahidimsiniz’ dediği ortaya çıktı.

Orgeneral Akın Öztürk 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 18 Temmuz 2016’da tutuklandı. Öztürk, ‘Yurtta Sulh Konseyi üyesi’ ve ‘FETÖ’ yöneticisi olarak darbenin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemleri koordine etmekle suçlanıyor.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli‘nin haberine göre; Öztürk’ün cezaevine konulduktan sonra 25 Temmuz 2016’da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’e birer mektup gönderdiği ortaya çıktı. Öztürk’ün mektupları Orgeneral Güler imzasıyla, suç delili olduğu gerekçesiyle savcılığa teslim edildi. Öztürk, Akar’a hitaben yazdığı mektubuna “Sayın Komutanım” diye başlayarak, şunları belirtti: “15 Temmuz günü birlikte yaşadığımız olayları, 2 günlük gözetim süresinden sonra sayın savcı Serdar Coşkun’a detaylarıyla anlattım. Doğal olarak zat-ı alinizi, 2. Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı ile diğer kurtardığımız generalleri şahit olarak gösterdim. Sayın savcının iddianamesini hazırlarken sizlerin ifadelerinin içinde bulunması hayati önem taşımaktadır. Bu konuda gereğini yapacağınıza gönülden inanıyor, saygı sunuyorum. Not: Konuyla ilgili hiçbir bilgim olmayıp Abidin Paşa’nın ricasıyla 4. Üs Komutanlığı’na gittiğimi arz ederim.”

Öztürk, Güler’e yazdığı mektupta ise savcıya verdiği ifadenin ana hatlarını anlattıktan sonra ‘bir an önce müdahale edilmesi’ talebinde bulunarak şunları kaydetti: “Sayın savcının iddianameyi hazırlarken sizin şahitliğiniz çok önemli. Onun için bir an önce müdahale etmenizde yarar vardır diye düşünüyorum. Gelişen olaylarla ilgili hiçbir bilgim yok. Bizi birileri bir yerlere monte etmişler. Gereğini saygılarımla arz ederim.”