Akçakale sınırında ilginç gelişme

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınırına 'güvenlik' amacıyla yerleştirilen 3 metre yüksekliğindeki modüler beton duvarlardan 4'ü bu sabah yerinden kaldırıldı.

Akçakale sınırında ilginç gelişme

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde, Suriye sınırına ‘güvenlik’ amacıyla yerleştirilen 3 metre yüksekliğindeki modüler beton duvarlardan 4’ü bu sabah yerinden kaldırıldı.

Türkiye-Suriye sınırı boyunca inşa edilen 510 kilometrelik güvenlik duvarının bir bölümü de, PYD’nin denetimindeki Tel Abyad ile sınır komşusu olan Akçakale sınırına bu yılın ilk günlerinde örülmüştü. Akçakale’nin Hürriyet Mahallesi ile Tel Abyad arasındaki sınır hattına örülen modüler beton bloklardan 4’ü bu sabah askerlerin nezaretinde iş makinesiyle yerinde söküldü ve TIR’lar ile bölgeden götürüldü.

Akçakale’nin ilgili bölgesi, Türkiye’nin olası Rakka operasyonu öncesinde TSK ve desteklediği ÖSO güçlerinin geçişi için açılması planlanan koridorun bulunduğu yere denk düşüyor. Beton blokların kaldırılması bir yandan böyle bir ihtimali gündeme getirirken, diğer yandan beton blokların yerine ilerleyen günlerde olası sivil göçüne karşın geçişlerin sağlanmasına olanak sağlaması için çelik kapı yerleştirileceği de öne sürülüyor.