Akbank çöktü!

Çalışanlarının grevi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanan Akbank'ta tüm sistemler çöktü.

Akbank çöktü!

Çalışanlarının grevi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanan Akbank’ta tüm sistemler çöktü. Bilgisayardan, mobil cihazlardan ve pos cihazlarından işlem yapmak isteyen banka müşterileri ‘hata’ uyarısıyla karşılaştı.

İşlemlerini gerçekleştiremeyen çok sayıda kişi sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösterirken, bankadan konuyla ilgili “Teknik sorun” açıklaması geldi. 10 saatten fazla süren ‘kriz’ öğlen saatlerinde aşıldı.

Pos ve ATM’ler çöktü

Bugün itibariyle Pos ve ATM cihazlarından işlem yapmak isteyen Akbank müşterileri, ‘İşlem hatası:0000’ ve ‘İşlem onaylanamadı’ hatası ile karşılaştı. Webde Akbank’ın internet sitesine girmek isteyen müşteriler de hatayla karşılaştı: “Bu siteye ulaşılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz”

Mobil ve şubeler de kilit

Çöküş nedeniyle mobil uygulamalarından yararlanamayan banka müşterileri, şubelere akın ederken burada da işlemlerini gerçekleştiremedi.

Banka’dan açıklama

Krizin 10 saati aştığı ifade edilirken, şirketten konuya ilişkin “Teknik sorun var en kısa sürede düzelteceğiz” açıklaması geldi.

Öğlen saatlerinde ise Twitter hesabından yapılan açıklama “Sistemlerimizde geçici olarak yaşanan yavaşlama ve kesintiler giderilmiştir. Hizmetlerimiz tüm kanallarımızda devam etmektedir” denildi.