Akademinin içler acısı hali: Boğaziçi ve Bilgi'de milletvekillerinin konuşmaları iptal!

'Hayır' kampanyası yürütenlere karşı AKP'nin baskı ve korku uygulamaları üniversitelerde de yüzünü gösteriyor.

Akademinin içler acısı hali: Boğaziçi ve Bilgi'de milletvekillerinin konuşmaları iptal!

Türkiye 16 Nisan’da başkanlık referandumuna giderken, ‘Hayır’ kampanyası yürütenlere karşı AKP’nin baskı ve korku uygulamaları çeşitlenerek devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Bilgi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde yapacağı konuşmalar AKP baskısıyla iptal edildi. Akademinin içler acısı halini gözler önüne seren ‘iptal’ haberlerinin ilki sabah saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nden geldi. Üniversitede CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin “Boğaziçi Liderler Zirvesi” adlı buluşmada yapacağı konuşma, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın atadığı Boğaziçi Üniversitesi Rektörü tarafından engellendi. Rektörlük, ilan edilmiş programdan Böke’nin konuşmasını çıkararak konuşmasına izin vermedi.

Böke, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün bu yıl 18-19 Mart tarihlerinde düzenlediği Boğaziçi Yönetim ve Liderlik Zirvesi’nin 2. gününde, 19 Mart 2017 Pazar günü, saat 16.20 – 17.00 saatinde “Yeni Ekonomide Liderlik” konusunda bir konuşma yapacaktı.

Nazlıaka’ya da iptal: “Üzerimde çok baskı var”

Bir diğer ‘iptal’ haberinin geldiği Bilgi Üniversitesi’nde ise, öğrencilerinin davetlisi olarak üniversitenin Santral Kampüsü’ne konferansa giden Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, rektörün paneli son dakika iptal ettiği bilgisini aldı.

Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan Nazlıaka’yı arayarak; “Üzerimde çok baskı var” diyerek özür diledi. Gelişmeyle ilgili açıklama yapan Nazlıaka, “Üniversiteler şiddetin, engellemelerin değil; bilimin yuvasıdır. Muhalif kimliğimizden dolayı bizi salonlarda, kürsülerde, meydanlarda, üniversitelerde konuşturmamaya ant içenlerin, bu saatten sonra ‘Avrupa bizi konuşturmuyor’ deme hakkı da yoktur” dedi.