AK trollerden tweet sahtekarlığı: Gazeteci Mustafa Hoş'a tuzak kurdular

'Adalet Yürüyüşü'nü hedef alan AKP'nin eyleme yönelik provokatif icraatları sosyal medya alanında da devam ediyor.

AK trollerden tweet sahtekarlığı: Gazeteci Mustafa Hoş'a tuzak kurdular

CHP’nin Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef alan AKP’nin eyleme yönelik provokatif icraatları sosyal medya alanında da devam ediyor.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Aslında yasadışı ama hükümetimiz lütfediyor” dediği, kimi bakanların ise açık açık ‘terör’le ilişkilendiği ‘Adalet Yürüyüşü’ için yandaşlardan bir kaç gündür ‘provokasyon’ ve ‘saldırı’ uyarıları gelirken, Ak troller sosyal medyada başkaları adına gerçekdışı tweet’ler üreterek yürüyüşün üzerine gölge düşürme görevine soyundu.

AKP’li Twitter hesapları, gazeteport.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş’un adına sahte bir paylaşımla, “AKP polisi yürüyüşe İstanbul’daki müdahalesiyle birkaç insan öldürür. Ha kötü mü olur? Olmaz bence, insanlar uyanır, katılım artar” yazılı bir tweet üretip dolaşıma soktu.

 

Hoş’a aitmiş gibi sosyal medyada dolaşıma dokulan tweet, AKP’li hesaplarca “Artık hain planlarını saklamıyorlar bile!” diyerek paylaşıldı.

Gazeteci Hoş’un ise, sözkonusu sahte tweet’in kendisine ait olmadığını kanıtlaması zor olmadı. “yuh alçaklar…bunu mu uydurdunuz..benim böyle bir twitim yok…” diyen Hoş, kendisinin Twitter’da daima küçük harfle yazdığına dikkat çekip trollerin uyduruk paylaşımındaki büyük hatayı ortaya koydu.