'AK Parti tarihinde ilk kez içindeki bir gruba savaş açıyor'

AKP'de parti lideri Erdoğan'ın 'bürokratik oligarşi' şikayetinin ardından bir gruba karşı 'savaş' başlatıldığını öne sürüldü.

'AK Parti tarihinde ilk kez içindeki bir gruba savaş açıyor'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Beyefendi böyle istiyor” denilerek ‘bürokratik yapılanma’ oluştuğu iddiasında bulunmuştu. Erdoğan’ın bu konuşmasıyla parti içinde bir gruba yönelik “savaş açtığı” iddiası dile getirildi.

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ın yazarı Kemal Öztürk’ün “AK Parti içindeki oligarşik yapı” başlıklı yazısındaki o bölüm şöyle:

“Erdoğan uzun zamandan beri süren, içten içe yanan, artık dumanı tüten bir sorunu, kamuoyu önünde tartışma gereği duymuşsa, bu, iki şeyi gösterir:

1. AK Parti kendi iç mekanizmalarında bu sorunu çözemedi.

2. AK Parti’nin içindeki bu ‘yeni oligarşik yapı’, Erdoğan ve parti yöneticilerinin tüm telkinlerini dinlemedi, direndi ve güçlü hale geldi.

Bu yüzden Erdoğan meseleyi kamuoyu önünde tartışmaya açtı, tüm teşkilatını, bürokrasisini uyarma gereği duydu.

Nereden bakarsanız bakın, AK Parti tarihinde bir ilk yaşanıyor. Parti, kendi içindeki bir gruba karşı, genel başkan düzeyinde savaş açıyor.

Kim bunlar? Nasıl bir odak oluşturdular? Bunları bilmiyoruz. Bakalım bu retorik, sahada ciddi bir operasyona dönecek mi?”