'Ailesinin bakanı', erkek kardeşinin yardımcısını da unutmadı...

Kardeşlerini belediye ve çeşitli devlet kurumlarında görevlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, erkek kardeşinin yardımcısını da müsteşar olarak atadı. 

'Ailesinin bakanı', erkek kardeşinin yardımcısını da unutmadı...

Tüm kardeşleri belediye ve çeşitli devlet kurumlarında görevlendirdiği ortaya çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, erkek kardeşinin yardımcısını da müsteşar olarak atadı.

Sözcü’den Deniz Ayhan‘ın haberin göre, Aile Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin’i görevden alan Kaya, bu göreve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Yardımcısı Aysel Kandemir’i atadı. Kandemir, Kaya’nın da kardeşi olan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın yardımcısıydı.

Atama kararında “Müsteşar Ebubekir Şahin başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınmıştır. Akrabalara ballı maaşlı torpilli atamada bir de enişte çıktı! Açık bulunan 1. derece kadrolu müsteşarlığa Aysel Kandemir’in atanması kararlaştırılmıştır” denildi. Görevden alınan Şahin, 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na atanmıştı.

Şahin görevden alınmasının ardından “Bir gün bir kapı açılır ve sen tüm kapananlar için şükredersin” mesajını paylaştı. Kaya’nın kardeşlerinin bakanlık, belediye ve çeşitli devlet kurumlarında görevlendirilmesi yankı uyandırmıştı. Kaya’nın kız kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak geçen hafta Kuveyt Büyükelçisi olmuştu. Bakanın bir diğer kız kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi…