AİDS'li hamile çocuk, doğurmak üzereyken acilin önünde terk edildi!

Ankara'da 18 yaşından küçük hamile bir kız çocuğu, HIV virüsü taşıması nedeniyle acil servis önünde terk edildi.

AİDS'li hamile çocuk, doğurmak üzereyken acilin önünde terk edildi!

Ankara’da 18 yaşından küçük hamile bir kız çocuğu, bebeğini doğurmak üzereyken HIV virüsü taşıması nedeniyle acil servis önünde terk edildi.

Habertürk‘te yer alan habere göre, Ankara’da AIDS’le mücadele ederken hamile kalan zihinsel engelli çocuk, doğum sancılarıyla içindeyken iddiaya göre hastaneler, yaşının küçük olması ve ‘virüsün personele bulaşma riski’ni gerekçe göstererek doğumu yaptırmayı reddetti. Yaşı nedeniyle ismi gizlenen çocuk korkudan paniğe kapılmış halde, bebeğini doğurmak üzereyken Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi önünde terk edilmiş halde bulundu.

Olayın tanıkları engelli çocuğu hastane kapısında bırakıp kaçanların “Hiçbir hastane kabul etmedi. AIDS’li ve zihinsel engelli” dediğini anlattı.

Sezaryen için geç kalındı

İlk müdahaleyi hastanenin acil servis personeli yaptığı çocuğun yardımına daha sonra kadın doğum uzmanları koştu.

Sezaryenle gerçekleşen doğumlarda bebeğe HIV virüsü bulaşma riskinin daha düşük olmasını dikkate alan doktorlar, doğumu sezaryen yöntemiyle gerçekleştirmek istedi. Ancak doğum başladığı için geç kalındığını gören sağlık personeli, çaresiz kaldı.

Doğum pozisyonu almamakta direndi

İleri derecede zihinsel engelli olan çocuk, çığlıklar atarak doğumhaneden kaçmaya çalıştı. Doğum pozisyonu almaya ikna edemedikleri anne adayına sakinleştirici veren doktorlar, herhangi bir komplikasyon yaşanmadan doğumu gerçekleştirdi. Zor şartlarda gerçekleşen doğumun ardından bebek hastanede gözetim altına alındı.

Bebek için kritik süreç

Doğumu sezaryenle gerçekleştirmek isteyen, ancak anne hastaneye geç geldiği için normal doğum yaptırmak zorunda kalan doktorlar, bebeğin gelişimi ile yakından ilgileniyor.

Bebeğin HIV virüsü taşıyıcısı olup olmadığı, yapılan testlerin sonuçlanmasıyla belli olacak. Polis ise engelli çocuğun nasıl hamile kaldığını ve HIV virüsünün nasıl bulaştığının peşine düştü.