Ahmet Şık: Haklıyız, haklı olduğumuz için güçlüyüz

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, cezaevlerinde ziyaret ettiği gazetecilerin mesajlarını aktardı.

Ahmet Şık: Haklıyız, haklı olduğumuz için güçlüyüz

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, Maltepe Cezaevi’nde CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu, ardından da Silivri Cezaevi’nde gazeteci Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Gökmen Ulu’yu ziyaret etti.

Ahmet Şık, Sarıbal aracılığıyla şu mesajları iletti; “Haklıyız, başımız dik, haklı olduğumuz için güçlüyüz, direnmeye devam edeceğiz. Bu dava hukuki bir dava değildir. Hukuk bizim suçlu olmadığımızı biliyor. OHAL ve KHK’lar eliyle bizleri sindirebileceklerini, korkutacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Korkmayacağız, sesimizi daha da arttıracağız. Doğruları söylemeye daha fazla, daha yüksek sesle devam edeceğiz, Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!”

Silivri ziyareti öncesinde Maltepe’de CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden Sarıbal, Berberoğlu’nun moralinin yüksek olduğunu söyledi.

Maltepe ziyareti sonrası Silivri’ye geçen Orhan Sarıbal, gazeteciler Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Gökmen Ulu’yu ziyaret etti.

Sarıbal ziyaretler sonrası yaptığı açıklamasında “Haklı olduklarını biliyorlar. İnançları bu noktada tam. Hepsi 11 Eylül’de tahliye edilmeleri gerektiğini ifade ediyor, biz de aynı şekilde söylüyoruz. Ahmet Şık yaptığı tarihi savunmasıyla zaten bu mahkemeye gereken dersi vermiş ve onları tarih önünde adeta yargılamıştır. Kendisiyle görüşmemde bana bu davanın hukuki değil siyasi olduğunun farkında olduklarını, saraydan gelen talimatla kendilerinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini söyledi” dedi.