Ağaoğlu "İlber Ortaylı'dan danışmanlık alıyoruz" dedi, Ortaylı'nın avukatından yanıt geldi

Ali Ağaoğlu'nun İlber Ortaylı'yla ilgili "danışmanlık alıyoruz" yönündeki sözlerine ilişkin, Ortaylı'nın avukatından açıklama geldi.

Ağaoğlu

AKP’li işadamı Ali Ağaoğlu’nun İlber Ortaylı ile ilgili yaptığı “danışmanlık alıyoruz” yönündeki sözlerine ilişkin, Ortaylı’nın avukatından açıklama geldi.

Ortaylı’nın avukatı yaptığı açıklamada “Müvekkilimin böyle bir anlaşma ve hizmet sözleşmesi ve faaliyeti yoktur. Müvekkilim ilgili açıklamanın bir sürç-ü lisan olduğunu düşünmektedir” ifadelerini kullandı.

Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz hafta sonu, Uludağ’daki otelinde medya mensuplarına yaptığı açıklama ile konuyu gündeme taşıdı.

Verdiği bilgiye göre Ağaoğlu, “Maslak 1453” adlı projesinde hem Fatih Sultan Mehmed hem de Atatürk heykeli yaptırıyor. Fatih heykeli projedeki cadde girişinde yer alırken, Atatürk heykeli meydanda sergilenecek. Ağaoğlu, bir başka Atatürk heykelini de Ortaköy’deki evinin bahçesine köprüden geçerken görünecek şekilde yaptırıyor. Ağaoğlu’nun iddiasına göre, bu ay açılması beklenen heykel için yurtdışındaki sanatçılarla çalışılırken, İlber Ortaylı’dan dadanışmanlık alınıyor.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe‘nin haberine göre, Ağaoğlu’nun bu açıklamasına İlber Ortaylı avukatı aracılığı ile yanıt verdi. Ortaylı’nın avukatı Fahrettin Erbahayetmez, müvekkili adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“20 Mart 2017 tarihli bazı gazetelerde iş adamı Sayın Ali Ağaoğlu’nun, müvekkilim İlber Ortaylı’dan bahisle ‘1453 sitesinde yaptırmayı tasarladığı Atatürk ve Fatih Sultan Mehmed heykelleriyle ilgili olarak danışmanlık hizmeti almış olduğu yönünde’ haberler okumaktayız… Müvekkilimin böyle bir anlaşma ve hizmet sözleşmesi ve faaliyeti yoktur. Müvekkilim ilgili açıklamanın bir sürç-ü lisan olduğunu düşünmektedir. Sıkça sorulan bu konu hakkındaki sorulara, yanıt olmak üzere bu beyanatın yapılmasını uygun görmekteyiz.”