Barzani istifa ettiğini duyurdu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin istifa ettiği iddia ediliyor.

Barzani istifa ettiğini duyurdu

Fransız basın ajansı AFP, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin istifa ettiğini duyurdu. Haber daha sonra IKBY yönetimince de doğrulandı.

Rudaw‘ın aktardığına göre, Mesud Barzani, Kürdistan Parlamentosu’na gönderdiği mektupta, “Bir peşmerge olarak mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesini isteyen Barzani, mektubunda şunları dile getirdi:

“24 Ekim’de yapılması kararlaştırılan ancak hiç kimsenin aday olmaması sebebiyle ertelenen Kürdistan Başkalık seçimlerinin ardında başkanlık görevimin tekrar uzatılmasını reddediyorum. 1 Kasım 2017 tarihinde biticek olan Kürdistan Başkanlığı görevimin uzatılmasını kabul etmiyorum. En kısa sürede parlamentonun toplanması ve Kürdistan Başkanı’nın yetkilerinin devredilmesi sorununun çözüme kavuşturulmasını talep ediyorum.
Ben de peşmerge Mesud Barzani olarak milletimizin içerisinde ve aziz peşmergelerle halkımızın doğal hakları için mücadele etmeye ve milletimizin kazanımlarını korumaya devam edeceğim.”

IKBY lideri Barzani’nin, 1 Kasım’da sona erecek olan başkanlık süresinin uzatılmasını kabul etmediği bildirilmişti.

Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Barzani’nin 1 Kasım itibariyle sona eren başkanlık süresinin uzatılmasını reddederek, yarın oturum yapılacak IKBY Parlamentosuna konuyla ilgili mektup gönderdiğini belirtmişti.