Adıyaman'da 5.8 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden edinilen ilk bilgilere göre merkez üssü Adıyaman Samsat olan 5.8 büyüklüğünde deprem oldu.

Adıyaman'da 5.8 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi’nden edinilen ilk bilgilere göre merkez üssü Adıyaman Samsat olan 5.8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinin hasar gördüğü öğrenilirken, çok sayıda yaralının da olduğu öğrenildi.

Saat 14.07’de meydana geldiği belirtilen deprem Adıyaman’ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa’da da şiddetli hissedildi. AFAD’ın ise depremin büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladı.

Adıyamanda şiddetli deprem

 

3 artçı daha oldu

Depremin ardından 4.2, 3.8 ve 4.4 büyüklüğünde 3 artçı daha kaydedildi.

Adıyaman Valisi: 22 yaralı var

Depremle ilgili açıklama yapan Adıyaman Valisi Erin, şu ana kadar hastanelere getirilen yaralı sayısının 22 olduğu bilgisini paylaştı.

Vali Erin şunları söyledi: “Samsat merkezde bazı kamu binalarında ufak tefek hasarlar meydana gelmiş durumda. Bir de deprem merkezine yakın olması itibariyle Samsat merkezimize bağlı iki köyümüzde evlerde hasarlar olduğunu tespit ettik. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Hastanemize şuana kadar itikal eden 22 tane yaralımız var. Ama hayati tehlikesi olan bir yaralımız da yok. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerimize, Adıyaman’ımıza geçmiş olsun diliyorum”

Yıkılan evler var

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu “İlk bilgilere göre can kaybı yok” derken, Adıyaman’a bağlı Akdamar köyünün muhtarı Necmettin Öztürk, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, “Büyük bir deprem oldu. 15 ev yıkıldı. İki yaralı var. Ulaşan ekip olmadı” dedi.

“Yıkılmayan ev yok”

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, depremin ardından yaptığı açıklamada, “İlçe merkezinde ölü ve yaralı yok. Belediye, hükümet Konağı yıkıldı. Yıkılmayan ev yok” diye konuştu.

Polis “evlere girmeyin uyarısı” yapıyor

Adıyaman merkezinde ve çevre ilçelerde hasar meydana gelmezken polis araçları olası artçı depremlere karşı halkı ‘evlerinize girmeyin’ anonsuyla uyardı.