Adıyaman depreminde 30 yaralı var: Halk geceyi çadırlarda geçirdi

Adıyaman'daki depremin ardından evleri yıkılan ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için çadırlar kuruldu.

Adıyaman depreminde 30 yaralı var: Halk geceyi çadırlarda geçirdi

Adıyaman’da Samsat merkezli 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için çadırlar kuruldu.

Samsat İlçesinde yaşanan depremin ardından bölgeye AFAD tarafından çok sayıda çadır gönderildi. TIR’larla ilçeye getirilen çadırlar evleri yıkılan ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için şehrin değişik noktalarında ve köylerde kurulmaya başlandı. Artçı sarsıntılar nedeniyle bazı vatandaşlar ilçeyi terk edip geceyi il merkezindeki yakınlarının yanına giderken, ilçede kalmak zorunda olan vatandaşlar ise geceyi araçlarında ve AFAD ekipleri tarafından kurulan çadırlarda geçirdi.

Vali Erin: 30 yaralı var

Öte yandan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat ilçesinde yaptığı incelemeler sonrası yeni açıklama yaptı. Erin, “Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hastanelere intikal eden 30 yaralımız var, ama hayati tehlikesi olan yok” dedi.