'Adalet Yürüyüşü'ne kamyonla saldıracağı iddia edilen zanlılara yürüyüş yolunda operasyon

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne saldırmayı planladığı iddia edilen bir IŞİD zanlısı yakalandı.

'Adalet Yürüyüşü'ne kamyonla saldıracağı iddia edilen zanlılara yürüyüş yolunda operasyon

Kocaeli Emniyeti, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne kamyonla saldırmayı planladığı iddia edilen 2 IŞİD zanlısını yürüyüş güzergahı üzerinde operasyon ile yakaladı. Zanlının bulunduğu araçta yapılan aramada AKP bayrakları çıktı.

Kocaeli’nde bir kamyonun ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılanların arasına gireceği yönündeki ihbar üzerine, olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, D-100 karayoluna girişi sağlayan yan yollar da araçlarla kapatıldı. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan binalara çıkan özel harekat polisleri dürbünlerle çevreyi izledi. Bu önlemler alınırken, Kartepe ilçesinde,panelvan tipi bir araç Özel Hareket Polisleri’nin de katıldığı operasyon ile yakalandı.

İHA‘nın aktardığına göre, gelen ihbar üzerine polisler 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişilerin IŞİD’li olduğu ileri sürüldü. Zanlıların yürüyüşteki kalabalığın arasına araç ile dalmayı planladığı belirtildi.

Kayseri’de de 4 kişi yakalandı
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne de önceki gün yapılan ihbarda Adalet Yürüyüşü’ne yönelik eylem yapılacağı bilgisi iletildi. Polis, IŞİD mensubu olduğu bilinen ve emniyette kaydı olan kişileri yakın takibe aldı. Takip sonucu 4 kişi yakalandı.

Olayla ilgili olarak Hürriyet.com.tr‘ye açıklama yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Evet, polisimiz güzel bir istihbarat sonucu 6 kişilik DEAŞ militan grubunu gözaltına aldı. Minibüsle konvoya saldıracaklardı. Minibüse AK Parti flamaları koymuşlardı. Büyük bir provokasyon önlendi” dedi.