'Adalet Kurultayı'na 'alkol' soruşturması

CHP'nin 'Adalet Kurultayı' yaptığı alanda alkol tüketildiği iddiasının ardından soruşturma başlatıldı.

'Adalet Kurultayı'na 'alkol' soruşturması

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın CHP’nin düzenlediği ‘Adalet Kurultayı’nın yapıldığı alanda alkol tüketildiği iddiasının ardından Tarihi Alan Başkanlığı soruşturma başlattı.

AKP’li Turan, “Adalet Kurultayı’nda şehitliklerin olduğu bölümde alkol içildi” iddiasında bulunmuş, CHP’den ise bu iddiaya yalanlama gelmişti.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı AKP’nin iddialarının ardından konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Tarihi Alan Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kocadere Kamp Alanı Süreli Kullanım Tahsis Protokolünün 6. Maddesinin 1. Fıkrası ile 10. Maddenin 1. Fıkrası ve söz konusu protokolün ekinde yer alan 3. Maddesinde yer alan ‘Kamp alanı içerisinde kamp süresince her türlü alkollü içecek tüketilmemesi’ hükümlerini içeren protokol 25.08.2017 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri ile imzalanmıştır. Ayrıca alkol tüketimlerine yönelik Tarihi Alan sınırları içerisinde ve kamp alanında, Tarihi Alan’ın kuralları, hassasiyetleri ve önemi göz önünde bulundurularak daha duyarlı olunması ve alkol tüketiminde bulunanların Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerince tespit edilerek kanuni işlem yapılmak üzere Başkanlığımıza bildirilmesi hususu ile ilgili resmi yazı yazılarak Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerine tebliğ edilmiştir”