Adalet Bakanlığı Nihat Doğan'a dava açıyor

İnfaz koruma memurlarına "Alçak gardiyanlar" diye hakaret eden Nihat Doğan hakkında dava açacak.

Adalet Bakanlığı Nihat Doğan'a dava açıyor

Adalet Bakanlığı, darbe girişimi soruşturmasında tutuklu olarak yargılanan askerlerin adliyeye “şık” kıyafetlerle çıkarılmasını eleştirerek infaz koruma memurlarına “Alçak gardiyanlar” diye hakaret eden Nihat Doğan hakkında dava açacak.

AKP’nün ünlüsü Nihat Doğan, Beyaz TV’de yorumcu olarak katıldığı “Söylemezsem olmaz” programında darbe soruşturmasında yargılanan askerlerin duruşmalara şık kıyafetlerle ve saçları ‘jöleli’ olarak getirilmiş olmasına sinirlenerek, “Onlara bu takımı verip, yedirip içiren o cezaevi yönetimi,bunun hesabını vereceksiniz” diye seslenmiş, infaz koruma memurlarını da “alçak gardiyanlar” diyerek hakaret etmişti.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Nihat Doğan’ın sözleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Tüm Ceza İnfaz personelimize yönelik hakaret içeren sözler sebebiyle hukuk zemininde gereğine tevessül edilecektir” dedi.

Müsteşar İpek yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Bir TV kanalında, şarkıcı olduğu söylenen ve haber programına ne için katıldığı anlaşılamayan kişinin Ceza İnfaz Personelimize yönelik Ağır hakaretler içeren sözleri, sorumluluk bilinci ve üstün görev anlayışıyla görevini yerine getiren Personelimizi derinden üzmüştür. Bu şahsın Tüm Ceza İnfaz personelimize yönelik hakaret içeren sözler sebebiyle hukuk zemininde gereğine tevessül edilecektir.”