Adalet Bakanı Bozdağ: Atatürk dönemine geri dönüyoruz

Bozdağ'ın yeni anayasanın "Atatürk dönemine geri dönüş" olduğunu iddia etmesi muhalefetin tepkisine sebep oldu.

Adalet Bakanı Bozdağ: Atatürk dönemine geri dönüyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM’de başkanlık anayasası görüşmelerinde hükümet adına konuştu. Bozdağ konuşmasında ‘rejim değişikliği’ eleştirilerine yanıt vererek “Bu teklif rejim değil hükümet değişikliği teklifidir. Parlamento kaldırılmıyor, güçleniyor” dedi. Bozdağ’ın yeni anayasanın “Atatürk dönemine geri dönüş” olduğunu iddia etmesi muhalefetin tepkisine sebep oldu.

TBMM’de başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliğine dair konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “cumhuriyet dönemimizin en önemli anayasa değişikliğini görüşüyoruz. Bu anayasa değişikliği ile güçlü iktidar, güçlü yasama, hızlı karar alma ve uygulamanın, hasılı ülkemizin güçlü geleceğinin temelleri atılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı sistemi doğrudan ülkemizin bekasıyla da ilgilidir” dedi.

Bozdağ’ın konuşmasında en çok tepki çeken kısım ise “Cumhurbaşkanı’nın bütün eylemlerine karşı yargı denetimi açılmaktadır. Bizim yaptığımız Atatürk anayasalarına dönmektir. Biz Atatürk dönemine geri dönüyoruz, siz Atatürk’ün anayasasına karşı çıkıyorsunuz.” oldu. Bozdağ’ın bu sözleri AKP’nin sıkça başvurduğu, kendilerini 1920’li yıllarla karşılaştırdığı örneklere bir yenisini daha ekledi.