Acun'un kanalındaki dinci şiddet propagandasına ilişkin önemli gelişme

TV 8'de kadın düşmanı ve gerici ifadeler sarfedilen program hakkında RTÜK tarafından inceleme başlatıldı.

Acun'un kanalındaki dinci şiddet propagandasına ilişkin önemli gelişme

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu ‘eğlence’ kanalı TV 8’de kadın düşmanı ve gerici ifadeler sarfedilen “Sahur Vakti” isimli program hakkında RTÜK tarafından inceleme başlatıldı.

Bekir Köse’nin sunduğu “Sahur Vakfı” programına konuşan Prof. Dr. Cevat Akşit isimli bir ilahiyatçı dinci, regl dönemindeki kadınların oruç tutma halleriyle ilgili soruya cevap verirken, oruç tutmayanların dışarıda yemek yememesi gerektiğini söyleyip, “O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’nin gündemine Manifesto‘nun taşıdığı skandala sahne olan programla ilgili olarak, CHP’li Zeynep Altok Akatlı ve Tur Yıldız Biçer, 6112 sayılı Radyo Ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un idari yaptırımları ilgilendiren 32.maddesi uyarınca şikayette bulundu. Şikayetinin ardından RTÜK, Akşit’in dinci şiddeti meşrulaştıran ifadeler kullandığı program hakkında inceleme başlattı. RTÜK, program hakkında rapor hazırlayıp ceza verilip verilmeyeceği konusunda karar verecek.