Açlık grevindeki Semih Özakça'ya cezaevinde darp!

Eğitimcilerin sağlık durumları giderek kötüleşirken, bir de cezaevinde darp edildikleri öğrenildi.

Açlık grevindeki Semih Özakça'ya cezaevinde darp!

KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için açlık grevi başlatan ve daha sonra tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili yeni bilgiler geldi. Eğitimcilerin sağlık durumları giderek kötüleşirken, bir de cezaevinde darp edildikleri öğrenildi.

BirGün’den Erk Acarer‘in haberine göre, Açlık grevinde 90 günü geride bırakan ve tehlikeli sınırı çoktan aşan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça geri dönülmez noktaya doğru ilerliyor. Gülmen, kas ağrıları çekiyor. Otururken bile yere basamıyor. Işığa karşı hassasiyeti var. Artık kendi günlük işlerini bile yapması zorlaşıyor. Gülmen’e koğuşunda birlikte kalan iki arkadaşı yardımcı oluyordu. Gülbeyaz Karael ve Seval Arıcı, Gülmen’e refakatçi gibi yardımcı oluyorlardı. Ancak Karael ve Arıcı’nın cezaevinde daha önce aldığı disiplin cezaları infaz edildi. 5’er günlük hücre cezası uygulanmaya başlayınca Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Nuriye Gülmen hücrede yalnız kalmış oldu.

Özakça darp edildi!

Öte yandan Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutulan açlık grevindeki diğer akademisyen Semih Özakça’nın durumu da Gülmen’den farksız değil. Bacağında ve ağzında yaralar var. Kas ağrıları yoğunlaşıyor. Hareketleri kısıtlanıyor. Tıpkı onda da Gülmen gibi kalp yetmezliği riski var. Fakat B1 vitamini gibi en yaşamsal talepleri bile yerine getirilmiyor. Avukatları en masum istekleri için hırpalandığını belirtirken şu bilgileri veriyor: “Hücresindeki panoya, basında kendisi ile ilgili çıkan haberleri asmış. Ancak bunları keyfi olarak, kaldırıp atmışlar. Özakça itiraz edince, omuzlarından tutup koridora savurmuşlar.”