ABD'ye "Erdoğan'ı deliğe süpürmeyin kullanın" diyen isim bakın nereden çıktı...

Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi'nin yönetimine, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığı yapan Cüneyd Zapsu giriyor.

ABD'ye

Mersin’de büyük tepkilere rağmen yapımına başlanan, Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’nin yönetimine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığı yapan Cüneyd Zapsu giriyor.

Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki duyuruya göre, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin 31 Mart 2017 tarihinde genel kurulu toplanacak. Genel kurulun gündeminde yeni yönetim kurulu üyelerinin atanması ve şirketin CEO seçimine ilişkin değişiklikler yer alacak. Yapılacak değişiklikle dışardan bir kişi CEO olarak atanabilecek. Kulislerde, Rusya’dan Akkuyu’ya yeni bir CEO atanacağı dile getiriliyor.

“Deliğe süpürmeyin” diyen Zapsu yönetimde

Hürriyet’ten Neşe Karanfil‘in haberine göre, Akkuyu Nükleer AŞ’de yönetim kurulu 17 Şubat’ta aldığı kararla da yönetim kurulu üyeliklerinde değişikliğe gitti. Üyelerden Karina Tsurkan’ın yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesi üzerine, Yönetim Kurulu, fiziki olarak toplanmadan oy kullanarak yerine Hasan Cüneyd Zapsu’yu getirdi. Zapsu’nun üyeliği de 31 Mart’ta toplanacak olan genel kurul onayına sunulacak. Zapsu, daha önce 2013-2014 yılları arasında bir yıl boyunca Akkuyu’da yönetim kurulu üyeliği yapmıştı.

Rus kamu şirketi Atomstroyexport’un kuracağı nükleer santralin yönetimine giren Zapsu, 2006 yılında o dönem özel danışmanlığını yaptığı Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasındaki sözleriyle hatırlanıyor. Zapsu, Washington’daki American Enterprise Institute adlı araştırma kuruluşunda konuşmasında Erdoğan için ABD’lilere “Bence onu devirmeye çalışmak, delikten aşağı süpürekk yerine onu kullanın…” demişti.