Abdulhamid'in torunu: Parlamenter sistem canımıza yetti!

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, başkanlık sistemini neden istediğine ilişkin konuştu.

Abdulhamid'in torunu: Parlamenter sistem canımıza yetti!
Sultan II. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “‘Neyinize yetmedi parlamenter sistem?” sorusuna “Parlamenter sistem canımıza yetti artık” diyerek cevap verdi.
Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bulunan Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde düzenlenen “Torununun Dilinden Kösem Sultan” konulu konferansa katılan Osmanoğlu, AKP ve MHP ittifakıyla Meclis’ten geçirilen başkanlık sistemi düzenlemesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Benim oyun tabiki ‘evet’ten yana oldu. Bunun birçok sebebi var. Parlamenter sistemin benim değerlerime, benim dava adamı gördüğüm kişilere hep zarar verdiğini düşünüyorum. Örneklendirecek olursak, Adnan Menderes ve dava arkadaşları parlamenter sistem yüzünden asılmadılar mı? Bu şekilde şehit edildiler. Darbeler bu dönemde yapıldı. Kenan Evren, ‘Bir sağdan bir soldan astık’ dediğinde o gençler bu parlamenter sistem yüzünden gittiler. Sonrasında rahmetli Turgut Özal, Çankaya Köşkü’ne bu parlamenter sistem yüzünden hapsedilmedi mi? Zehirlendiğinde yardıma koşacak ambulans dahi gidemedi. Birçok örnek verebiliriz bununla ilgili. Parlamenter sistemde yaşadığımız zorluklarla ilgili birçok örnek verebiliriz. Cumhurbaşkanımız okuduğu şiir yüzünden siyasi yasaklı hale gelmedi mi? İmam-Hatipler kapatıldı, başörtülü kızlarımızı yerlerde sürüklediler. Bu parlamenter sistem yüzünden. Bu mu demokratik ülke? Kılıçdaroğlu diyor ya, ‘Neyinize yetmedi parlamenter sistem’ diye. Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık. O yüzden biz başkanlık sistemine evet diyoruz”