Abdulhamid'in torunu hayal aleminde: Burada doğan ilk sultanım

Başkanlık Okulları Projesi’ni hayata geçirmek üzerine hazırlıklarının olduğunu belirtti

Abdulhamid'in torunu hayal aleminde: Burada doğan ilk sultanım

Osmanlı Padişahı Abdulhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, referandumda ‘Evet’ kampanyası çerçevesinde 16 Nisan öncesi başladığı ‘konferans’larına devam ediyor.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde organize edilen söyleşiye katılan Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı Devleti’ndeki Enderun Sistemi temeline dayanan “Başkanlık Okulları Projesi”nin hayali olduğunu belirterek bu yönde hazırlıklarının olduğunu belirtti.

Nihan Osmanoğlu’nun söyleşide öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

“Bu, kendi yerli ve milli fikir liderlerimizi geliştirme projesi. Yıllarca ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü düşünmeyen mebuslar oldu. Ülkemizin yeni yönetim sisteminde buna ihtiyaç var. Kendi fikir liderlerimizi, başkan adaylarımızı, siyasetçilerimizi ve ilim adamlarımızı yetiştireceğiz

“Burada doğan ilk sultanım”

Sürgünden sonra burada doğan ilk sultanım. Şu an dünya genelinde 13 sultan ve 25 şehzade var. Şam’da Dündar Efendi yaşıyor. Orada kendilerine ait bir yaşam kurmuşlar.

“Dedemi yabancı kadınlarla evlendirmişler”

Ninem, tek başına iki çocuğunu büyütmüş. Dedemin Türkçesi iyi değildi. Dillerine Arapça hakimdi. Belirli yaştan sonra öğrenmeleri de zor oluyordu. Küçük yaşta sürgüne gittikleri ve ülkeye girişleri yasak olduğu için yabancı kadınlarla evlenmişler. Türkiye’de aileler, ‘bir daha görememek’ endişesiyle onlara kız vermemişler. Hanedan üyelerine yurt dışında devşirme planı uygulandı.