ABD'nin Türkiye'deki askeri ve sivil personel sayısında büyük artış!

ABD'nin Türkiye'deki askeri ve sivil personel sayısındaki geçtiğimiz yıla göre 2 kat artış yaşandı.

ABD'nin Türkiye'deki askeri ve sivil personel sayısında büyük artış!

AKP cenahında son dönemde ABD aleyhindeki çıkışlar söylemden öteye geçmezken, ABD’nin Türkiye’deki askeri ve sivil personel sayısında 2 kata yakın artış yaşandığı kaydedildi. Genel olarak Ortadoğu’da personel sayısını arttıran ABD’nin en yüksek artışa gittiği ülkelerin Türkiye, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve yasadışı biçimde işgal ettiği Suriye olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin Savunma Bakanlığı İnsan Gücü Veri Merkezi’nin hazırladığı raporuna dayandırdığı verilere göre, Pentagon’un Ortadoğu ülkelerindeki asker ve sivil personel sayısı mayıs ayında 40 bin 517 iken, bu rakam eylül ayında 54 bin 180’e çıktı.

Türkiye’de 2 bin 265’e çıktı

Raporda, personel sayısındaki en yüksek artışın Katar, Bahreyn, Suriye, Kuveyt ve Türkiye’de görüldüğü tespitine yer verildi. Suriye’deki personel sayısının hazirana kadar bin 251’e, eylülde de bin 723’e çıktığına işaret edildi.

IŞİD ile mücadelenin sürdüğü Irak’ta da personel sayısının haziran-eylül aralığında 8 bin 173’ten 9 bin 122’ye çıktığı belirtilen raporda, bir diğer dikkat çekici nokta Türkiye’deki personel sayısındaki artış oldu.

Türkiye’de personel sayısı geçen haziran ayına kadar bin 350 ile bin 405 arasında değişkenlik gösterirken, eylül ayında bu sayının 2 bin 265 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Körfez’de dikkat çeken artış

ABD’de Başkan Donald Trump yönetiminin İran’ı hedef alan dili giderek sertleşirken yıl içinde Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) personel sayısında da önemli artış gözlendi.

Raporda, Kuveyt’teki personel sayısının hazirandan eylüle 14 bin 790’dan 16 bin 592’e yükselmesi dikkati çekti.

Bir diğer önemli artış da Katar’da gözlendi. Katar’da Pentagon bünyesindeki personel sayısının 3 aylık süre zarfında 3 bin 164’ten 6 bin 671’e çıktığı belirtildi.

BAE’de personel sayısı da bin 531’den 4 bin 240’a yükselerek yaklaşık 3 katına çıktı.