ABD'li senatörden Trump'a Kudüs tepkisi: Askeri olarak Türkiye'ye bağımlıyız

ABD'nin Rhode Island eyaletinin Demokrat Senatörü Sheldon Whitehouse, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştirdi...

ABD'li senatörden Trump'a Kudüs tepkisi: Askeri olarak Türkiye'ye bağımlıyız

ABD’nin Rhode Island eyaletinin Demokrat Senatörü Sheldon Whitehouse, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını eleştirdi…

ABD’nin Rhode Island eyaletinin Demokrat Senatörü Sheldon Whitehouse, Başkan Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını sert bir dille eleştirerek, bunun ABD’nin Türkiye ve Suudi Arabistan gibi Orta Doğu’daki ülkelerle ilişkilerini bozabileceğini söyledi.

Askeri olarak Türkiye’ye bağımlıyız

BBC Türkçe’nin aktardığna göre; CNN televizyonunda katıldığı programda konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Whitehouse, “Burada esas tehlikeli olan noktanın Orta Doğu’da askeri anlamda üslenmemiz konusunda halen bağımlı olduğumuz Türkiye ve bölgedeki en iyi dostumuz olmasına karşın Beyaz Saray’ın ilişkileri sürekli geriye götürmeye çalıştığı Suudi Arabistan’la ilişkilerimize etkileri olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bölgede etkili olma kabiliyetimize zarar verir

Whitehouse, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın bu karara tepki olarak bazı adımlar atması halinde bunun, ABD’nin “bu bölgede etkili olma kabiliyetine gerçekten zarar verebileceğini” de sözlerine ekledi.