ABD'li Komutan: 'Ankara ile görüşüyoruz, Kürt güçleri Rakka Operasyonu'na katılabilir'

ABD Ordusu'nun Irak'taki en üst düzey komutanı General Stephen Townsend, Kürt güçlerinin ise bir şekilde operasyona katılabileceğini söyledi.

ABD'li Komutan: 'Ankara ile görüşüyoruz, Kürt güçleri Rakka Operasyonu'na katılabilir'

ABD Ordusu’nun Irak’taki en üst düzey yetkilisi Korgeneral Stephen Townsend, Türkiye’nin Rakka’yı IŞİD’in elinden almak için yapılacak operasyona katılımını Ankara’yla görüştüklerini, Kürt güçlerinin ise bir şekilde operasyona katılabileceğini söyledi.

BBC Türkçe’ye göre, Townsend, Başkan Donald Trump’ın operasyonu hızlandırmak için daha fazla asker gönderme seçeneğini değerlendirmesine karşın, ABD’nin IŞİD’le savaş için daha fazla asker gönderme ihtimalinin az olduğunu vurguladı. Townsend Bağdat’tan video konferansla yaptığı basın toplantısında “Çok sayıda koalisyon askeri getireceğimizi sanmıyorum, bunun başlıca nedeniyse yaptığımız şeyin işe yaraması” dedi.

Ancak General Townsend, “Takviye asker getirme durumu söz konusu olsa bile, hem burada Irak’ta hem de Suriye’de yerel orada olma nedenlerimizi anladıklarından emin olmak için ortaklarımızla çalışacağız.” diye de ekledi.

Türkiye, YPG’nin söz konusu operasyona katılmasına şiddetle karşı çıkıyor. YPG’nin operasyona dahil olması durumunda, Ankara’nın ABD’ye İncirlik Üssü’nü kullanma izni vermeyeceğine dair iddialar basına yansıdı.