ABD’li denizciler: Gemilerimiz Kuzey Kore’ye karşı işe yaramaz yüzen bir cezaevi gibi...

ABD Donanması'nda görev yapan askerler, yaşamak zorunda bırakıldıkları kötü koşullardan ve gemilerinin savaş yeteneğinin yetersiz ve kötü olmasından şikayetçi.

ABD’li denizciler: Gemilerimiz Kuzey Kore’ye karşı işe yaramaz yüzen bir cezaevi gibi...

ABD Donanması’na ait Pasifik Okyanusu’nun batısı ve Hint Okyanusu’nun doğusundan sorumlu olan 7. Filo’ya bağlı Shiloh kruvazöründe görevli olduğu belirtilen askerler, yaşamak zorunda bırakıldıkları kötü koşullardan ve gemilerinin savaş yeteneğinin yetersiz ve kötü olmasından şikayetçi.

Navy Times’ın haberine göre denizciler, yönetici kadrosundaki askerlerin çaresiz olduklarını ve komutanların şiddet uyguladığını söylüyor. Mürettabat arasında yapılan ve katılımcıların gizli bir şekilde yanıtladığı anketlerde ise askerler, intihar etmeyi bile düşündüklerini itiraf ediyorlar.

Denizcilerden bir tanesi, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne ait (KDHC) füzeyi vurmak zorunda kalmamaları için dua ettiğini ifade ederek, “Aksi halde tüm dünya bizim ne kadar etkisiz olduğumuzu görecek. Gemimiz işe yaramaz yüzen bir cezaevi gibi” yorumunu yapıyor.

Aşırı iş yükü, yetersiz antrenman ve onarım sürelerinin çok uzun olmasından şikayetçi olan gemiciler, ceza yemekten çekindikleri için şikayetlerini üstlerine bildirmediklerini aktarıyorlar.