ABD'den YPG'ye zırhlı araç ve silah yardımı

YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD'nin kendilerine zırhlı personel taşıyıcı verdiğini duyurdu.

ABD'den YPG'ye zırhlı araç ve silah yardımı

PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin başını çektiği ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD’nin kendilerine zırhlı personel taşıyıcı verdiğini duyurdu.

SDG Talal Silo, Reuters‘e yaptığı açıklamada 4-5 gün önce ABD’nin kendilerine zırhlı personel taşıyıcı verdiğini duyurdu. Daha önce ABD’den bu tarz bir yardım almadıklarını, sadece hafif silah ve mühimmat aldıklarını söyleyen Sözcü, böylece, “Donald Trump’ın başında olduğu yeni ABD yönetiminin kendilerine desteğinin genişlediğini” ifade etti.

Silo ayrıca, IŞİD’e karşı bir kaç gün içinde yeni bir saldırı başlatılacağını da söylerken, detay vermeyi reddetti.

“Yardımları çok yönlü”

Sputnik‘e konuşan SDG Komutanı Cihan Şeyh Ehmed de “ABD ve koalisyon güçleri size yardımlarda bulunuyor mu?” sorusuna “Evet” yanıtını vererek, şöyle devam etti: ” Fırat’ın Gazabı (Rakka) operasyonu kapsamında koalisyon tarafından bize büyük bir yardım yapılıyor. Biz aramızda anlaşma yaptık ve operasyonu öyle başlattık. Koalisyon güçlerinin yardımları Rakka operasyonunun 2. aşamasında daha büyük oldu. Yardımları çok yönlü. Hem bize silah yardımları oluyor hem de kendi savaşçıları bizim savaşçılarımızın yanında durarak IŞİD’e karşı savaşıyor. Koalisyonun yardımları çok büyük. Hem silah konusunda hemde savaşçıları bizimle birlikte savaşıyorlar. Koalisyon güçlerinin grupları bizim yanımızda savaşıyorlar.”