ABD'den Ukrayna'ya silah yardımı

ABD Ukrayna’ya, ülkenin doğusundaki Rus destekli ayrılıkçılara karşı savaşında yardımcı olmak için öldürücü silah sağlayacağını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’ya “gelişmiş savunma sistemleri” sağlama kararının, “Ukrayna’ya uzun vadeli kapasite inşasına yardımcı olma, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma çabası” kapsamında alındığı belirtildi. Açıklamada, Amerikan yardımının tamamen savunma amaçlı olduğu kaydedildi. Açıklamadan önce ABC kanalının... View Article

ABD'den Ukrayna'ya silah yardımı

ABD Ukrayna’ya, ülkenin doğusundaki Rus destekli ayrılıkçılara karşı savaşında yardımcı olmak için öldürücü silah sağlayacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’ya “gelişmiş savunma sistemleri” sağlama kararının, “Ukrayna’ya uzun vadeli kapasite inşasına yardımcı olma, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma çabası” kapsamında alındığı belirtildi.

Açıklamada, Amerikan yardımının tamamen savunma amaçlı olduğu kaydedildi.

Açıklamadan önce ABC kanalının geçtiği bir haberdeyse, “47 milyon dolarlık toplam savunma paketinin 210 tanksavar füze ve 35 fırlatıcınının satışını içerdiği” bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, bu silahların sağlanacak teçhizat arasında yer aldığını doğrulamadı.

Başkan Donald Trump, Moskova’yla daha iyi ilişkiler kurulması çağrısında bulunmuştu ancak Kiev’le silah anlaşmasının, bu ilişkilerin geliştirilmesi çabalarını tehlikeye atabileceği yorumları yapılıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bu ay içerisindeki bir açıklamasında, Rusya’yı, Ukrayna’daki gerilimin aralarında daha sıcak ilişkiler kurulmasının önündeki en önemli engeli oluşturduğu şeklinde uyarmıştı