ABD'den SDG'ye 120 tır silah

ABD, Deyr ez Zor operasyonu kapsamında Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG)  120 tır zırhlı araç ve ağır silah gönderdi.

ABD'den SDG'ye 120 tır silah

ABD, Deyr ez Zor operasyonu kapsamında Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG)  120 tır zırhlı araç ve ağır silah gönderdi.

Konuyla ilgili Sputnik‘e konuşan SDG’den yetkili, ABD’nin Deyr ez Zor operasyonu nedeniyle dün kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirtti.

Yetkili şunları söyledi:
“Bize gönderilen silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahlar ve diğer hafif silahlar var. Silahlar ve zırhlı Hummer araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından Rojava’ya sokuldu. Oradan da tırlarla Deyr ez Zor kentinin doğusunda, IŞİD’den temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 120 tırla geldi.”‘

“İhtiyaçların giderileceği sözünü verdiler”

“Deyr ez Zor operasyonu için daha fazlasına ihtiyacımız var” diyen yetkili şöyle devam etti: “Deyr ez Zor operasyonunda ilerliyoruz. Zırhlı araçlarla savaşın olduğu yere gitmemiz gerekiyor. Birçok savaşçımız, zırhlı araçların içerisinde olmadığı için IŞİD mermileri ve havan topu saldırıları nedeniyle hayatını kaybetti. IŞİD kanas silahlarıyla ve havan topuyla direniyor. Savaşçılarımızın elinde yeteri kadar zırhlı araç ve ağır silahlar olsa kaybımız çok az olurdu. Bizim elimizde ABD’nin verdiği zırhlı Hummer araçları var. Ancak yetmiyor. Daha fazla ağır silaha ve zıhrlı araçlara ihtiyacımız olduğunu ABD’li yetkililere aktardık. Kendileri de sürekli bölgede oldukları için durumu görüyorlar. Bize ihtiyaçların giderileceği sözünü verdiler.”

ABD, şimdiye kadar SDG’ye, 1780 tırla ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi.