ABD'den PYD mesajı: Masada olmalılar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Suriye görüşmelerinde, PYD'nin de masada yer alması gerektiğini söyledi.

ABD'den PYD mesajı: Masada olmalılar
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Suriye görüşmelerinde gelinecek süreç içinde, PYD’nin de masada yer alması gerektiğini söyledi.
Toner, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Mark Toner, Suriyeli Kürtleri temsil eden PYD’nin ‘IŞİD’e karşı en etkili mücadele eden grup’ olduğunu ve PYD’nin de, barış görüşmelerinin yapılacağı masada olması gerektiğini savundu. Toner, “PYD savaşta varlığı olan bir grup. Suriye’deki çözüm arayışlarında da seslerinin duyulması gerekiyor. Bize göre, bir noktada bu sürecin bir parçası olmak zorundalar” diye konuştu.

Toner, ABD’nin ‘PKK’yi terör örgütü olarak gördüğünü, PYD’yi ise terör örgütü olarak görmediklerini ancak kendilerine silah desteği vermediklerini, taktiksel destek sağladıklarını’ söyledi. Toner, “Eğer PYD PKK değilse neden onlara silah vermiyorsunuz” sorusunu da “YPG IŞİD’e karşı önemli ve etkili bir güç. Türk hükümetinin PYD ile duyarlılığını göz önünde bulunduruyoruz” diye yanıtladı.