ABD'den KDHC'ye: "Barışçıl baskı kampanyamıza devam edeceğiz"

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) 3 füze fırlatmasını ‘provokatif’ bir eylem olarak niteleyerek, “Müttefiklerimizle birlikte barışçıl baskı kampanyamıza devam edeceğiz” dedi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, KDHC’nin füze denemelerine ilişkin açıklamada bulundu. KDHC’nin 3 füze fırlatmasının ‘provokatif’ bir eylem olduğunu öne süren Tillerson, ABD’nin ‘barışçıl bir çözüm’ aramaya devam edeceğini... View Article

ABD'den KDHC'ye:

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) 3 füze fırlatmasını ‘provokatif’ bir eylem olarak niteleyerek, “Müttefiklerimizle birlikte barışçıl baskı kampanyamıza devam edeceğiz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, KDHC’nin füze denemelerine ilişkin açıklamada bulundu. KDHC’nin 3 füze fırlatmasının ‘provokatif’ bir eylem olduğunu öne süren Tillerson, ABD’nin ‘barışçıl bir çözüm’ aramaya devam edeceğini dile getirdi.

Fox News‘e verdiği röportajda, “Bunu ABD ve müttefiklerine karşı provokatif bir eylem olarak görüyoruz” diyen Tillerson, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Müttefiklerimizle birlikte barışçıl baskı kampanyamıza devam edeceğiz. Çin ve Pyongyang yönetimini müzakere masasına getirebilir miyiz diye Çin ile ortak çalışma yürütüyoruz.”