ABD Soğuk Savaş'tan beri ilk defa B-52 bombardıman uçaklarını havalandıracak

ABD Hava Kuvvetleri'nin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti(KDHC) ile ilişkilerde tırmanan gerginliğin ardından Soğuk Savaş'tan bu yana ilk kez B-52 bombardıman uçaklarını teyakkuza geçirme emri beklediği belirtildi.

ABD Soğuk Savaş'tan beri ilk defa B-52 bombardıman uçaklarını havalandıracak

ABD Hava Kuvvetleri’nin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti(KDHC) ile ilişkilerde tırmanan gerginliğin ardından Soğuk Savaş’tan bu yana ilk kez B-52 bombardıman uçaklarını teyakkuza geçirme emri beklediği belirtildi.

Sputnik’in aktardığı habere göre, Defence One‘a konuşan ABD Hava Kuvvetleri Generali David Goldfein, 1991 yılından bu yana teyakkuza geçirilmeyen B-52 nükleer bombardıman uçaklarını yeniden teyakkuza geçirmek için hazırlık yaptıklarını ifade etti.

​Teyakkuz için henüz emir verilmediğini aktaran Goldfein, “Dünya artık tehlikeli bir yer ve bugün nükleer silahlar kullanımından açık açık bahseden insanlar var” dedi.

Goldfein artık dünyanın sadece ABD ve eski Sovyetler Birliği’nin olduğu iki kutuplu bir yer olmadığına da dikkat çekerek, “Artık nükleer yetkinliği olan başka oyuncular da var” diye vurguladı.

Öte yandan Goldfein ‘Kıyamet Uçağı’ olarak da bilinen dört E-4B Nightwatch uçağından en az birinin her zaman 24 saat hazır bekletildiğini de sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün KDHC’ye ilişkin yaptığı konuşmada hükümetin her şey için hazırlıklı olduğunu söyleyerek, “Ne kadar hazırlıklı olduğumuza inanamazsınız” demişti.