ABD: SDG'yi desteklemeye devam edeceğiz

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Irak Sözcü Yardımcısı Spencer Garrison: SDG'yi desteklemeye devam edeceğiz.

ABD: SDG'yi desteklemeye devam edeceğiz

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Irak Sözcü Yardımcısı Spencer Garrison, Rudaw’a verdiği röportajda, ABD ve Suriye Demokratik Güçleri’nin arasındaki ilişkilerin geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Garrison, SDG’ye yardımların devam edeceğini belirtirken şunları kaydetti;

“Koalisyon güçleri, Suriye’de müttefikimiz olan Suriye Demokratik Güçleri’ne bağlıdır. Onlar cesurca savaştılar ve çok kurban verdiler. Bu güçler, IŞİD’in denetimindeki bölgelerden 4 milyon insanı kurtardı. Bölgenin tamamen IŞİD’den kurtarılması için savaş devam ediyor. IŞİD mensupları halen Fırat Nehri yakınlarındaki vadilerde saklanmış durumda ve savaşıyorlar. Asıl amacımız IŞİD’i bütün o bölgelerde yenilgiye uğratmaktır. Doğrusu, IŞİD’in yenilgiye uğratılması için yapılan savaşta SDG’yi desteklemeye bağlıyız. Koalisyon, Suriye rejimini destekleyen Rusya ile çartışmaktan uzak duruyor. Bunun üzerinde devam edeceğiz ve IŞİD’i yenilgiye uğratmaya odaklanacağız.”