ABD ve Rusya arasında 'konsolosluk' krizi tırmanmaya devam ediyor

ABD ile Rusya arasında yaşanan konsolosluk krizi giderek büyüyor.

ABD ve Rusya arasında 'konsolosluk' krizi tırmanmaya devam ediyor

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov’dan, ABD’nin Rusya konsoloslukları için verdiği karar ile ilgili olarak gazetecilere çarpıcı açıklama yaptı.

Uşakov’un konsolosluk krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin Rusya’dan San Francisco’daki konsolosluğunu ve Washington ile New York’taki iki ek binasını kapatmasını istemesinin yasa dışı zapt olduğunu belirtip, “ABD’liler yine diplomatik mülklerimizi alıyor, konsolosluklarımızı kapatıyor. ABD’lilerin böylece bizim sahip olduğumuz el koydukları mülk sayısı 5 oldu. Diplomatik dokunulmazlıkla korunan 5 bina…”  ifadelerini kullandı.

“ABD yönetimi ikili ilişkileri mahvetmeye devam ediyor”

Uşakov, açıklamasını Rusya ve ABD ilişkilerini zedelediğinin altınını çizerek şu şekilde sürdürdü: “ABD yönetimi ikili ilişkileri mahvetmeye devam ediyor. Belki de bu durumun yalnızca bizim için değil, iki taraf için, uluslararası istikrar için ne gibi bir sonuç doğuracağını düşünmeden hem de. Bu durum yalnızca üzücü ve can sıkıcı olabilir.”

“Birileri aklıselim davranmalı ve tüm bunları durdurmalı”

Gazetecilerin Rusya’nın bu adıma karşı vereceği cevabın ne olabileceği yönündeki sorusunu cevaplayan Uşakov “Yalnızca diplomatik mülklerimize el koymadılar, bu durum ayrıca büyükelçilik ve diplomatik kuruluşlarımızın faaliyetlerini zorlaştırıyor. Şimdi nasıl bir yanıt vereceğimizi düşünüyoruz. Bir taraftan da elbette durumu kızıştırmak istemiyoruz. Bu aptallık. Birileri aklıselim davranmalı ve tüm bunları durdurmalı” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2017/09/01/abd-ile-rusya-arasinda-yeni-konsolosluk-krizi/