ABD küstahlığa devam ediyor: Esad gitmeden tatmin olmayız

Katil ABD, Suriye ve Ortadoğu halkını tehdit etmeye devam ediyor.

ABD küstahlığa devam ediyor: Esad gitmeden tatmin olmayız

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) daimi Temsilcisi Nikki Haley, ülkesinin küstah ve emperyal politikalarını devam ettiriyor. Nikka Haley Rusya, İran ve Türkiye arasında Astana’da yapılan müzakereler hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) daimi Temsilcisi Nikki Haley, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın indirilmeden “tatmin olmayacağını” söyledi.

Hatırlanacağı üzere ABD’nin katılmadığı Astana görüşmelerinde Rusya, İran ve Türkiye arasında İdlib’de çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulması kararlaştırılmış ve Suriye’nin ulusal egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü tanınmıştı.

Astana görüşmelerinde alınan kararlar hakkında konuşan ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Nikki Haley, “Güçlü ve istikrarlı bir Suriye görene kadar tatmin olmayacağız. Ve bu Esad gidene kadar olmayacak” diye konuştu.

ABD, Suriye’deki askeri birliklerinin bulunmasının ve gerçekleştirdiği operasyonlarının temel hedefinin “IŞİD’i Suriye’den temizlemek” olduğunu savunuyordu. Bu açıklamayla birlikte ABD emperyalist politikalarının üzerini örtmek için söylediği yalandan başka bir şey olmadığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.