"ABD Konsolosluğu 17-25 Aralık'ta da 'Alo' dedi"

ABD Başkonsolosluğu'nun 17-25 Aralık operasyonları öncesi dönemin emniyet müdürü Mahir Çakallı'nın da arandığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘FETÖ’nün üst düzey isimlerinden firari Adil Öksüz’ün ABD başkonsolosluğu tarafından arandığı ortaya çıkmıştı.

AKP’nin yayın organlarından Akşam’ın Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun iddiasına göre, 17-25 Aralık operasyonları öncesinde de aynı adresten dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı arandı.

Kelkitlioğlu’nun “Darbenin üssü İstinye mi?” başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Eski emniyet müdürü Mahir Çakallı, 505 542…ile başlayan numarasıyla, ABD Başkonsolosluğu görevlisi ile telefon görüşmesi yapıyor. 17/25 Aralık darbe girişiminin bir numaralı ismi olan Çakallı, konsolos görevlisiyle 28 Kasım ve 2 Aralık tarihlerinde defalarca görüşüyor.

15 Temmuz’un organizatörü Adil Öksüz’ü arayan ABD Konsolosluğu, 17-25 Aralık sivil darbe girişiminde de karşımıza çıkıyor.

İstinye’de konuşlanan ABD Konsolosluğu’ndaki bu görevliyi merak etmiyor değilim! Bu görüşmeyi de ‘vize iptali’ ile açıklama komikliğine düşmezler diye düşünüyorum.”