"ABD, İngiltere ve Fransa Esad konusunda saplantılı"

Rusya'nın temsilcisi BMGK'da konuştu.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, ABD’nin Suriye’de düzenlediği saldırının teröristlerin elini güçlendirdiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) olağanüstü oturumunda konuşan Safrankov, Suriye hükümetinin İdlib’de kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen bölgenin kontrolüne sahip olmadığını ifade etti ve “Teröristlerin orada saklayacak çok şeyleri var, buna kimyasal silah dosyası da dahil” dedi.

“Çağrılar iki yüzlü”

Sputnik‘in haberine göre, Safrankov, Batılı mevkidaşlarının konuşmalarına atfen şunları söyledi: “Bugün yapılan siyasi uzlaşma yönündeki çağrılar, askeri saldırıların ardından maalesef iki yüzlü. Bu bağlamda Astana ve Cenevre platformlarında fark edilir değişiklikler oldu. Bu süreci baltaladığınızda acaba ne amaçladınız?”

“Esad’ın gitmesi konusunda saplantılılar”

Safronkov, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad konusunda saplantılı olduğunu da kaydetti: “Washington, Londra ve Paris, Suriye’nin meşru yönetimini devirmek konusunda paranoyakça bir fikre saplanmış durumda. Bu, İngiltere’nin BM Temsilcisi Sayın (Michael) Raycroft’un şeytani ve diplomatik olmayan davranışı ve oturumda yaptığı konuşmadan da görülüyor. Sayın Raycroft, ülkeme yönelik kalitesiz, profesyonel olmayan söylemler ve suçlamalar yöneltmekten vazgeçin. Sizi bir kez daha uyarıyorum, Arap ülkeleriyle münakaşaya girmeye çalışmayın, bundan hayırlı bir şey çıkmaz.”