ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD Genelkurmay Başkanı'nın yarın Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Brüksel’de yaptığı açıklamada Rakka operasyonuyla ilgili ABD Genelkurmay Başkanı’nın yarın Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında konuşan Bakan Fikri Işık, ABD’nin Rakka operasyonunu YPG öncülüğündeki güçlerle yapma planıyla ilgili “Bir terör örgütünün başka bir terör örgütü için kullanılması bir facia olur.” diye konuştu.

Fikri Işık’ın açıklamaları şöyle:

Bir terör örgütünün başka bir terör örgütü için kullanılması bir facia olur. Eğer Rakka operasyonunun kalıcı bir barışa dönüşmesini istiyorsanız yapmanız gereken şey Rakka operasyonunu PYD ve PKK unsurlarıyla değil bölgedeki Arap unsurlarla yapmaktır. Bu konuda Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

ABD’nin bu zaman kadarki tavrından farklı olarak bir değerlendirelim dediler. ABD Genelkurmay Başkanı yarın Türkiye’de olacak. Bu önemli bir görüşme. Rakka operasyonunun beraber yapılıp yapılmayacağı karara bağlanacak. Ama benim gördüğüm kadarıyla ABD bu konuda kesin kararını vermiş değiller.

PKK ile ilgili son derece önemli bir görüşme oldu. Türkiye 40 yıla yakındır PKK’ya karşı mücadele ediyor. ABD, PKK’ya karşı mücadele için Türkiye’ye daha fazla destek vereceğini açıkladı.”